Filiala franceză a Nestlé Waters a lansat programul Glass Train, care presupune transferul de la șosea la calea ferată a unui volum substanțial din sticlele de apă minerală marca Vittel și San Pellegrino goale, după utilizarea lor în baruri, restaurante și hoteluri. Până în prezent, transportul sticlelor pline de la fabricile de îmbuteliere la platformele logistice franceze și returul acestora goale se realiza pe șosea. În 2021, trenurile vor deservi platforma logistică Vittel din Arles, în sud, și platforma San Pellegrino din Merrey, în est.

Douăzeci și cinci de trenuri vor fi utilizate pentru implementarea acestui program, eliminând astfel o mie de vehicule comerciale de pe şosele pe an, cu o reducere de 500 de tone de CO2. Apoi, transportul intermodal va fi finalizat până în 2022 pentru Vittel și San Pellegrino și până în 2025 pentru toate celelalte mărci. Nestlé Waters France se angajează să reducă emisiile de CO2 generate de transport cu 13% până în 2022.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare