Politicienii norvegieni și Asociația locală a proprietarilor de camioane vor ca un certificat de conducere de iarnă să fie obligatoriu pentru şoferii străini, potrivit nrk.no.

În fiecare iarnă, Asociația proprietarilor de camioane din Norvegia atrage atenţia că există rapoarte despre camioane înzăpezite care blochează drumurile locale, uneori ore întregi. Și de multe ori șoferii unor astfel de camioane grele sunt străini. Potrivit directorului asociației, mulți şoferi străini nu știu să pună lanțuri pentru zăpadă sau să circule pe drumuri alunecoase. Prin urmare, organizația face lobby pentru introducerea unui „certificat de iarnă” special pentru șoferii străini. „Șoferii străini nu sunt obișnuiți cu iernile norvegiene. Trebuie să urmeze un curs special de conducere pentru a ști cum să pună lanțurile și cum funcționează un vehicul cu două osii în condiții de iarnă. Șoferii norvegieni știu asta pentru că ei conduc adesea pe zăpadă de 20 de centimetri. Străinii nu au o astfel de experiență şi, ca atare, trebuie instruiţi”, spune Reidar Retterholt, director regional, Asociația proprietarilor de camioane din Norvegia.

Această idee nu este nouă. Întâi Partidul Laburist norvegian a venit cu o propunere de a introduce un „permis de conducere de iarnă” în 2014, dar care a trecut neobservată. În urmă cu doi ani, încă două partide s-au alăturat pentru promovarea acestei inițiative – Partidul de Centru și Partidul Socialist – care au vrut să facă obligatoriu un certificat care, printre altele, include cursuri de conducere de iarnă și pregătire în utilizarea lanțurilor, dar iniţiativa a fost respinsă din nou. „Acum, Partidul Laburist este la guvernare, așa că sperăm că legea va fi adoptată”, spune Reidar Retterholt.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare