Într-o mare măsură, automatizarea proceselor rezolvă problema lipsei forței de muncă în zonele marginale marilor orașe din țările din sud-estul Europei, permițând o densitate mare la operare, depozitarea și preluarea mai rapidă a paleților, dar mai ales procesarea fără erori a operațiilor din depozite. Sunt multe calcule și scenarii în spatele deciziei de a investi în noi tehnologii de manipulare și depozitare, însă un partener de încredere vă poate ușura munca încă de la momentul proiectării și amplasării pe schiță a noilor sisteme de depozitare semi sau complet automatizate.
Semnalarea unor potențiale probleme legate de aspectul, dispunerea sau utilitatea sistemului de depozitare existent, identificarea dificultăților cu care se confruntă personalul la deplasarea în depozit sau în operațiile de depozitare/preluare a mărfurilor, dar și a factorilor care conduc la creșterea cheltuielilor, reprezintă motivele care stau la baza deciziei de a maximiza spațiul de depozitare prin re-evaluarea aplicației.
Proiectarea corectă și calculul cât mai precis al eficienței noilor sisteme automatizate continuă să fie o activitate nu doar necesară, ci tot mai profesionalizată, statut declanșat de concurența din ce în ce mai mare pe piața vânzărilor online. Ingineria inteligentă este permanent conectată la cele mai recente inovații în automatizarea proceselor de producție, indiferent de sectorul industrial.


Sistemele de depozitare scalabile, o nouă dimensiune a conceptului de manipulare a mărfurilor paletizate
În prezent, companiile caută să se diferențieze pe noi segmente de piață, iar automatizarea este o evoluție firească deoarece permite accesarea informațiilor disponibile oriunde în lume în scopul luării unor decizii rapide și corecte.
Lansarea unei noi linii de producție pentru sisteme de depozitare scalabile oferă soluția inovativă pentru manipularea complet automatizată a sarcinilor: platforma shuttle Atlas®2D pentru paleți cu sarcini de până la 1.500 kg. Perfecte pentru manipularea bunurilor paletizate, aceste platforme automate shuttle 2D oferite de STAMH Systems transportă, depozitează și preiau paleți grei, fiind ghidate cu ajutorul unui software de gestionare a traficului – STC.

Eficiență versus costuri
Modul de operare este intuitiv: sistemul WMS primește o comandă, softul STC al platformei Atlas®2D alege unitatea potrivită pentru realizarea comenzii date și calculează traseul optim al acesteia ținând cont de gradul de ocupare al culoarelor de lucru, de comenzile executate de fiecare platformă din sistem, destinația bunurilor etc.
Platformele Atlas®2D reduc drastic costurile operaționale pentru fiecare activitate imediat după instalarea în sistemul de rafturi, deoarece nu mai este necesară intervenția umană sau alte echipamente de manipulare costisitoare. Echipamentele Atlas®2D reduc și timpul de executare a comenzilor.

Avantaje cheie ale sistemului de rafturi Atlas®2D:
    Scalare: integrarea pas cu pas a unor platforme noi shuttle 2D, în funcție de scalarea afacerii pe care o gestionați;
   Flexibilitate: platformele shuttle 2D pot fi integrate în orice depozit sau centru de distribuție, indiferent de volum sau dimensiuni;
    Utilizarea spațiului 100%: densitate maximă la depozitare, deoarece nu sunt necesare culoare de lucru late pentru echipamentele de manipulare sau operatori;
   Funcționare 24/7: Platformele sunt programate pentru auto-încărcare atunci când nu execută comenzi. Stațiile de încărcare pentru bateriile industriale ale platformelor Atlas®2D sunt integrate în structura sistemului de rafturi;
    Greutate și viteză: Atlas®2D sunt platforme ușoare și rezistente, caracteristici ce permit eficiență energetică maximă și viteză mare de operare;
    Predictibilitate și planificare: WMS-ul programează fiecare livrare a paleților cu marfă la o anumită poartă de încărcare, astfel încât expedierea să fie realizată în funcție de planificările prioritizate pentru fiecare camion în parte în termenul de realizare solicitat.

STAMH Systems este parte a grupului internațional STAMH LTD, companie cu filiale în Croația, Spania, Italia, Grecia, Bulgaria, România și Serbia. Compania dotează depozitele, centrele de distribuție sau fabricile cu sisteme de rafturi clasice, complexe sau automatizate și oferă servicii de consultanță, proiectare, design, instalare, dar și inspecții tehnice periodice pentru sistemele de depozitare existente.

Contact: 0791.678.264; office.ro@stamh.com

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut