În 2020, Öbb Rail Cargo Group a transportat 70.000 TEU pe relațiile cu China. Poate nu pare un record, dar este dublu față de volumul transportat în anul precedent. Numărul trenurilor de marfă a crescut progresiv, iar Öbb urmărește să ajungă la o mie de trenuri de-a lungul Drumului Mătăsii până la sfârșitul lui 2021.

Potrivit unui studiu al Uniunii Internaționale a Căilor Ferate (UIC), viitorul traficului feroviar de marfă între Europa și Asia este cu siguranță promițător. Prognoza mai conservatoare prevede o dublare, dar perspectiva mai optimistă presupune că numărul de containere transportate se va tripla între 2020 și 2030. Pentru a încuraja și sprijini această creștere, Öbb lucrează împreună cu ceilalți operatori prezenți de-a lungul coridorului pentru a reduce timpul mediu de transport între Europa și Asia, care este în prezent de 16-18 zile, cu scopul unui timp de tranzit de zece zile până în 2030, prin digitalizare și măsuri de optimizare a proceselor.

Rail Cargo Group a intrat oficial pe piața chineză în 2017, cu aproximativ șaizeci de transporturi feroviare, cu o capacitate de transport de 3.000 TEU de-a lungul Drumului Mătăsii. În următorii doi ani, având în vedere cererea clienților și dezvoltarea traficului, căile ferate austriece au putut transporta 35.000 TEU, până la dublul de 70.000 TEU în 2020, cu 700 de trenuri. Punctul forte al serviciilor oferite de Rail Cargo Group este ușurința abordării digitale a rețelei. Conexiunile TransFer pe întregul continent eurasiatic pot fi gestionate prin TransNet, harta digitală a grupului Öbb: după selectare, ruta este afișată grafic pe o hartă care arată ce servicii sunt disponibile în locațiile selectate. În plus, față de formula standard de transport, este posibilă şi rezervarea unor servicii suplimentare, precum transbordarea, depozitarea sau vămuirea.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare