Grupul Getlink, care operează Eurotunnel, a înregistrat un an puternic în 2022. Veniturile grupului s-au ridicat la 1,6 miliarde EUR, mai mult decât dublând rezultatele din 2021 (+107%).

Getlink a vorbit despre „un nou record istoric de la crearea grupului”. Pentru Eurotunnel, veniturile au crescut cu 63% la peste 1 miliard de euro. Europorte a înregistrat o performanță operațională solidă, veniturile crescând cu 5%, până la 137 milioane EUR, iar ElecLink a realizat venituri de 420 de milioane EUR, generate din mai 2022.

Aproape 1,45 milioane de camioane au traversat canalul pe Le Shuttle Freight în cursul anului. Cu toate acestea, transportul feroviar peste canal a scăzut cu 10% în 2022, față de 2021.

Yann Leriche, CEO al Grupului, a declarat: „2022 a fost un an remarcabil pentru Getlink. Succesul strategiei noastre centrate pe clienți și punerea în funcțiune cu succes a interconexiunii noastre ElecLink dintre Franța și Marea Britanie ne permit să ne accelerăm creșterea. Toate entitățile Grupului, susținute de angajamentul echipelor, au livrat o performanță record în serviciul transportului cu emisii reduse de carbon.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare