Câteva zeci de șoferi de camion au încheiat săptămâna trecută cu puncte de penalizare în cont, după ce joi, 20 octombrie, autostrada poloneză A2 a fost survolată de o dronă a poliției rutiere. Această dronă a analizat atent porţiunea de autostradă dintre Łódź și Wiskitki, concentrându-se în principal asupra vehiculelor grele de marfă supuse interdicției de depășire pe această secțiune.

Au fost necesare doar câteva ore de acțiune pentru a înregistra 71 de abateri, remarcă 40ton.net. Autorul fiecăreia dintre ele a fost oprit de o patrulă la sol și a fost amendat potrivit noului tarif din Polonia. În 31 de cazuri, penalități de 1.000 PLN (circa 1.000 lei) și până la 15 puncte au fost aplicate pentru depășirea de către camion în zona de interdicție. În plus, pentru cei care au mai comis o astfel de încălcare recent, amenda s-a dublat, ajungând la 2.000 PLN (2.000 lei).

Mai mult, camioanele scoase de pe autostradă au fost verificate suplimentar de către polițiști, fiind acordate şi penalități suplimentare, cum ar fi, de exemplu, 5 certificate de înmatriculare reținute pentru stare tehnică proastă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare