Guvernul portughez a recunoscut într-un document oficial transmis Comisiei Europene că peste 40.000 de carduri de tahograf sunt afectate de lipsa mărcii de omologare corespunzătoare – e21, care corespunde Portugaliei.

Deși e dificil de înțeles cum un organism oficial, care ar trebui să facă obiectul a numeroase controale de calitate, eliberează de ani de zile carduri tahograf fără omologarea e21 pe spate. Guvernul portughez admite că acest lucru se întâmplă din 2019 și că afectează 80% din cardurile emise în acești ani, deci peste 40.000 de carduri nu sunt valabile pentru toate scopurile, întrucât le lipsește marca de omologare.

În scrisoare, Portugalia atribuie situaţia unor posibile incidente după Covid și lipsei de personal în instituția care le-a emis. Sancțiunile aplicate șoferilor portughezi atât în Spania, cât și în Italia, la începutul acestui an, sunt cele care au alertat asupra acestei erori.

Institutul de Mobilitate și Transport propune ca șoferii afectați să solicite prin intermediul site-ului său o Declarație Oficială de autenticitate a cardului, care va fi difuzată în cinci limbi și va fi însoțită de un cod QR, pentru a facilita controalele rutiere și pentru a preveni amendarea șoferilor portughezi.

Institutul Portughez recunoaște că nu va putea începe eliberarea de noi carduri tuturor acestor șoferi până în august 2023.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare