Numărul de containere manipulate în porturile turcești a crescut cu 2,6% în aprilie 2022, față de aceeași lună a anului precedent, până la 1,67 milioane TEU. Însă cantitatea de mărfuri a scăzut cu 0,6%, la 45,23 milioane de tone, potrivit Direcţiei Generale a Afacerilor Maritime din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din Turcia.

În primele patru luni, numărul de containere manipulate în porturi a crescut cu 4,1% față de aceeași perioadă a anului precedent, până la 4,25 milioane TEU. Cantitatea de mărfuri în perioada ianuarie-aprilie a crescut cu 6,6%, până la 180,59 de milioane de tone.

În pofida creşterii cu 2,6% a numărului de containere din porturi, cantitatea de mărfuri manipulate în luna aprilie a scăzut cu 0,6% față de aceeași perioadă a anului precedent și a ajuns la 45,23 milioane de tone.

În funcție de volumul de manipulare, cea mai mare creștere a înregistrat-o țițeiul (+6,7%), urmat de grâu, meslin şi minereu de fier. Gazele naturale lichefiate (GNL), în schimb, au înregistrat scăderea cea mai mare a volumului de manipulare, urmate de cocs și motorină.

Cea mai mare cantitate de mărfuri manipulate în exporturile pe mare a fost de 1,3 milioane de tone către America, urmată de Italia și Spania. Cea mai mare cantitate de mărfuri din import a venit din Rusia (4,9 milioane tone).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare