Potrivit Upply Freight Index, prețurile transportului rutier din Franța s-ar putea apropia de un vârf, în urma încetinirii accentuate a economiei franceze din iulie 2022. Potrivit estimării provizorii a INSEE, realizată la sfârșitul lunii, prețurile de consum ar fi crescut cu 6,1% în iulie 2022 față de acum un an, după o creştere de 5,8% înregistrată luna precedentă.

În ciuda acestei încetiniri, prețurile transportului rutier de marfă au rămas pe o tendință ascendentă, cu o creștere de +2,2% în iulie, față de iunie. Într-adevăr, mecanica indexării motorinei generează un impact asupra prețurilor cu un decalaj de o lună. Deloc surprinzător, tarifele de transport din iulie includ, prin urmare, creșterea motorinei înregistrată în iunie. Prețurile au crescut cu 16,5% în iulie faţă de luna similară a lui 2021, mărind decalajul dintre 2022 și anii precedenți. Tarifele medii de transport rutier în Franța în iulie au cochetat cu pragul de rezistență estimat de Upply la 1,7 euro per kilometru parcurs.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare