Producătorul chinez Weichai Power, care furnizează motoare pe gaz celui mai mare producător de camioane din Rusia, Kamaz, a întrerupt livrările. Informația a fost confirmată de trei surse diferite din interiorul fabricii către ziarul Izvestia.

Kamaz folosește aceste motoare alimentate cu CNG sau LNG pe autotractoarele din generația K4 şi la autobuzele marca Nefaz. Se pare că producătorul plănuiește să folosească motoarele marca Weichai la modelele din generația K3, după ce americanii de la Cummins au întrerupt livrările ca răspuns la operațiunea militară din Ucraina.

Potrivit experților, după această decizie, Kamaz își poate pierde locul pe piață în favoarea MAZ din Belarus sau a alternativelor chinezești.

Surse apropiate companiei subliniază că vehiculele pe gaz au un loc parțial în producția Kamaz.

Kamaz și Weichai au deschis o unitate de producție comună în Rusia sub numele Kamaz Weichai în 2018. Fabrica produce motoare industriale și navale.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare