Danemarca înregistrează în prezent un număr record de ucenici în industria transporturilor. La sfârșitul lunii ianuarie, 968 de tineri erau în curs de pregătire pentru a deveni șoferi. Iar acesta este cel mai mare număr din ultimii ani.

În plus, numai în ianuarie au fost încheiate 116 de noi acorduri de formare, cifră de două ori mai mare decât în ianuarie 2021, arată Educelses Statistik.

„Cel mai important este că aceste cifre sunt o expresie a unei tendințe. Tot mai multe companii angajează ucenici. Iar cei care au angajat deja, suplimentează numărul. Prin urmare, numărul acordurilor de formare a crescut semnificativ în ultimii ani”, spune Lars William Wesch, directorul Asociaţiei daneze de transport ATL.

Anterior, numărul acordurilor de formare continuă a fluctuat în jurul a 600. În ianuarie 2019, erau 748 de șoferi în formare, iar trei ani mai târziu sunt 968. „Dezvoltarea nu s-a produs de la sine. S-a făcut un efort uriaș în industrie pentru a determina mai mulți tineri să aleagă o pregătire ca șofer de camion. Industria are nevoie de mai mulți șoferi tineri, așa că este extrem de îmbucurător că numărul de lor este în creștere. Este bine că mai multe companii își asumă responsabilitatea pentru educarea angajaților viitorului. Următoarea provocare va fi să-i facem pe tineri să rămână. Din păcate, rata abandonului este mult prea mare”, spune Lars William Wesch.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare