Grupul britanic de supermarketuri Sainsbury’s a anunțat că intenționează să închidă luna viitoare 200 de cafenele din magazine – deoarece aduce în schimb furnizori terți, ca BRG şi Starbucks – punând în pericol 2.000 de locuri de muncă.

Al doilea cel mai mare retailer alimentar din Marea Britanie, după Tesco, a mai spus că va închide şi zonele cu alimente calde din 34 de magazine și va simplifica modul în care își conduce brutăriile în alte 54. Personalul afectat va avea prioritate pentru posturile vacante în magazine și va fi încurajat să exploreze roluri alternative în cadrul afacerii extinse. „În această perioadă de tranziție, am luat decizia dificilă de a închide luna viitoare 200 de cafenele. Am vorbit cu colegii afectați de schimbări și ne angajăm să-i sprijinim în orice mod posibil. Ştim că acest lucru este neliniștitor, dar trebuie să continuăm să ne adaptăm afacerea pentru a ne asigura că oferim clienților cele mai bune alimente și băuturi, la prețuri accesibile”, a declarat Simon Roberts, directorul executiv al Sainsbury’s.

Boparan Restaurant Group (BRG) va deschide 30 de restaurante hub-uri în magazinele Sainsbury’s în anul următor. Acestea vor oferi mâncăruri și băuturi calde de la mărci precum Caffè Carluccio’s, Gourmet Burger Kitchen, Ed’s Diner și Slim Chickens. De asemenea, Sainsbury’s intenționează să deschidă şi 30 de cafenele Starbucks în supermarketurile sale în cursul anului viitor. „Colaborând cu BRG și Starbucks, Sainsbury’s intenționează să transforme oferta de mâncăruri și băuturi care se servesc la masă, la pachet și la domiciliu în 250 dintre supermarketurile sale în următorii trei ani”, se arată în comunicatul companiei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare