În perioada 21-27 noiembrie, Directia Generală Trafic din Spania va desfasura o campanie specială de supraveghere şi control asupra autoutilitarelor. Vor fi verificate atât vehiculele şi documentele de transport, cât și actele șoferilor.

91% din accidentele mortale și peste 84% din cele cu victime spitalizate în care au fost implicate autoutilitare au avut loc anul trecut pe drumurile interurbane din Spania.

Obiectivul principal al acestei campanii de control și supraveghere este de a contribui la reducerea comportamentelor și atitudinilor care implică un risc mai mare pentru siguranța rutieră, şi vizează, în special, șoferii care conduc autoutilitare în timpul zilei de lucru, precum și persoanele care utilizează acest tip de vehicule în călătoriile lor.

DGT subliniază că vechimea flotei de autoutilitare și lipsa întreținerii vehiculului, considerată ca o încălcare a obligației de a trece inspecția tehnică, sunt doi factori de risc relevanți pentru starea vehiculului în raport cu siguranța rutieră.

La ultima campanie de control și supraveghere a autoutilitarelor, desfășurată în perioada 26 – 31 octombrie 2020 pe întreg teritoriul Spaniei, s-au aliniat 193 de municipii din 32 de provincii. La această campanie de control vor participa și polițiștii locali.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare