Flotele europene care utilizează camioane electrice economisesc în medie 3.599 EUR per vehicul pe an, arată raportul Electrifying Data, realizat de Webfleet, soluția Bridgestone de gestionare a flotei la nivel global. Folosind vehicule electrice în locul modelelor cu motor cu combustie internă (ICE), transportatorii au redus, de asemenea, consumul de combustibil cu 5.665 de litri per vehicul, pe an.

Studiul Webfleet, care conține date telematice exclusive care arată beneficiile de reducere a costurilor, combustibilului și emisiilor de carbon care pot fi realizate prin electrificarea flotei, arată, de asemenea, diferențe în ceea ce privește economiile medii de costuri între țări. În Marea Britanie și Olanda, de exemplu, economiile anuale de costuri per vehicul, prin trecerea la electrificare, sunt de 3.800 de euro, respectiv 3.500 de euro. În Danemarca, Franța și Spania, această cifră variază de la 2.000 de euro la 3.000 de euro, iar în Germania, Italia și Polonia – până la 2.000 de euro.

„Economiile semnificative de costuri prezentate în raportul Electrifying Data arată de ce are sens electrificarea flotei. După ce prețurile la carburanți au crescut în luna martie a acestui an, utilizarea vehiculelor electrice a crescut cu 300%. Astfel, este clar că electrificarea parcurilor de vehicule este o prioritate pentru multe companii. Acum dorim să le arătăm tuturor flotelor că trecerea la mobilitatea electrică este bună nu numai pentru planetă, ci și pentru afacerea proprie. Și cu cât transferul se face mai repede, cu atât mai bine pentru toată lumea”, declară Taco van der Ley, VP Webfleet Europe.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare