Toshiba Electronic Devices & Storage Corporation se pregătește pentru un proiect important: construirea unei noi fabrici de semiconductori în Ishikawa, Japonia. Compania intenționează să-și dubleze capacitatea de producție până în martie 2025.

Compania investește 870 de milioane de dolari în construirea unității, pentru care, desigur, se așteaptă la profituri suplimentare. Înființarea propriei fabrici este motivată și de problema globală că până și producătorii de automobile și electronice au dificultăți în obținerea chiar şi a cipurilor de bază, ceea ce îngreunează procesele de lucru.

Cu toate acestea, deficitul de piese este de așteptat să marcheze activitatea producătorilor până la sfârșitul anului, Sony și Nintendo semnalând deja că acest lucru va reduce capacitatea de producție.

La Toshiba, automatizarea vehiculelor electrice și a echipamentelor industriale este, de asemenea, o prioritate. Compania va informa investitorii în detaliu despre noua strategie de business săptămâna viitoare, notează Infostart.

Va exista o construcție în două faze, permițând optimizarea ritmului investițiilor în raport cu tendințele pieței, cu începerea producției din faza 1 programată pentru anul fiscal 2024. Când faza 1 atinge capacitatea maximă, capacitatea de producție a semiconductoarelor de putere Toshiba va fi de 2,5 ori mai mare decât cea din anul fiscal 2021.

Noua fabrică va avea o structură de absorbție a cutremurelor, linii duble de alimentare cu energie și cele mai recente echipamente de producție care economisesc energie pentru a reduce sarcinile de mediu. De asemenea, va urmări atingerea obiectivului „RE100” de dependență 100% de energia regenerabilă. Calitatea produselor și eficiența producției vor fi îmbunătățite prin introducerea inteligenței artificiale și a sistemelor automate de transport.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare