Producătorul japonez de anvelope şi produse din cauciuc, Toyo Tire Corp., a făcut o serie de schimbări organizaționale în cadrul operațiunilor sale din Europa, în timp ce se pregătește să înceapă producția în Serbia.

Într-o declarație de la sfârşitul lui mai, grupul japonez a anunţat că își schimbă structura organizatorică și denumirea comercială a filialei sale consolidate europene, din Toyo Tire Europe GmbH în Toyo Tire Holdings of Europe GmbH, începând cu 1 iunie.

În cadrul noii structuri, unitatea de producție Toyo din orașul Indjija, Serbia, va fi acoperită sub umbrela noului holding, „cu intenția de a acționa prompt, de a promova operațiunile de afaceri și de a consolida prezența în Europa”.

Cu sediul în Willich, Germania, Toyo Tire Europe a servit ca unitate de vânzări a grupului japonez până la 1 iunie.

Mișcarea, potrivit European Rubber Journal, vine într-un moment în care Toyo se pregătește pentru lansarea la scară largă a unității greenfield din orașul Indjija. Unitatea a fost programată să crească producția la capacitate maximă până în vara anului 2023, pentru a produce 5 milioane de anvelope pe an.

Cu uzina din Serbia, Toyo își propune să producă și să furnizeze „produse competitive din punct de vedere al costurilor”, cu scopul de a consolida aprovizionarea pe piețele nord-americane și europene.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare