Comisia pentru Transport și Turism (TRAN) a Parlamentului European a adoptat amendamentele de compromis prezentate de raportorul său principal cu privire la normele privind timpul specific de conducere și odihnă pentru șoferii de autocar.

Potrivit noilor amendamente, șoferii de autocar își pot împărți, pe lângă regulile actuale, pauza de 45 de minute în două pauze de cel puțin 15 minute.

În călătoriile de șase zile sau mai mult, șoferii de autocar își pot continua călătoria pentru o oră suplimentară, o dată pe călătorie, apoi pot recupera pauza. De asemenea, vor putea face tururi interne mai lungi, de până la 12 zile, lucru care în prezent este posibil doar pentru călătoriile internaționale. „Aceasta este o mare victorie pentru sectorul turistic al UE. Dar, mai presus de toate, este o mare victorie pentru șoferii de autobuze turistice, care văd în sfârșit că li se impun reguli adaptate specificului profesiei lor și nu cele ale colegilor șoferi de camion, așa cum se întâmplă în prezent”, a declarat Raluca Marian, Director IRU EU Advocacy.

Următorul pas legislativ în procedura parlamentară este un vot în plen în decembrie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut