Creșterea costurilor transportului rutier de mărfuri, cauzată mai ales de scumpirea combustibililor, declanşează primele mobilizări ale transportului rutier italian de marfă. În Sicilia, sindicatele Fai și Aitras atrag atenţia asupra problemelor din lanţurile de aprovizionare și solicită o întâlnire cu ministrul Transporturilor, ameninţând altfel cu o iminentă oprire a furnizării de servicii.

Într-o notă publicată pe 12 ianuarie 2023, cele două sindicate explică: „Transportatorii sicilieni din lanțul de aprovizionare cu fructe și legume aveau deja probleme din cauza creșterii costurilor cu energia care a lovit sectorul italian de producție de struguri, cu consecințe negative asupra transportului rutier de mărfuri. Acum, creșterea preţului motorinei cu 20-30 de cenți riscă să copleșească mediul rural de portocale și fructe timpurii și să îngenuncheze definitiv agricultura siciliană.”

Fai Sicilia și Aitras solicită o întâlnire cu consilierul regional pentru Mobilitate și cu ministrul Transporturilor, pentru a activa rapid planul deja propus pentru lanțul de aprovizionare, „care are ca obiectiv despăgubirea transportatorilor rutieri care până în prezent au suportat costurile mai mari din cauza lipsei infrastructurii, poziției geografice a Siciliei și insularităţii”. Asociațiile estimează aceste costuri mai mari cu 30-40%.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare