Startup-ul spaniol de transport de marfă Trucksters a făcut echipă cu aplicația de asistență medicală Cristobal pentru a oferi șoferilor de camioane un program de îmbunătățire a sănătății mintale. Statisticile arată că 42% dintre accidentele din transportul de mărfuri sunt cauzate de erori umane, leşinuri, consum de droguri sau atacuri de cord, dintre care multe sunt cauzate de tulburări de sănătate sau boli mintale.

Trucksters a colaborat şi cu o echipă de şoferi experimentaţi care aveau ca scop să se asigure că șoferii obțin un echilibru mai bun între viață și muncă, petrec mai mult timp de calitate cu familiile lor și că au acces la zone de odihnă curate, sigure și bine deservite.

Aplicația Cristobal oferă un meniu de servicii, inclusiv asistență pe termen lung, cum ar fi ședințe de terapie sau sfaturi nutriționale și de postură, precum și ajutor imediat, cum ar fi asistență pentru reabilitare.

Aplicația a primit Premiul pentru Inovație de la Fundația Spaniolă pentru Cercetare Biosanitară și Inovare în Asistența Primară și a fost prezentată la Congresul Mondial de Medicină de Familie WONCA Europe 2022. Aplicaţia este gratuită pentru șoferi și e disponibilă pentru iOS și Android.

Luis Bardají, director executiv Trucksters, a declarat: „Avem responsabilitatea directă de a îmbunătăți bunăstarea șoferilor, iar sănătatea mintală este crucială în realizarea acestui lucru. Schimbarea funcționării interioare a sectorului necesită timp, dar în timp ce lucrăm în această direcție, suntem bucuroși că putem fi cel puțin de ajutor șoferilor.

Această inițiativă cuprinde dorința noastră de a ajuta și suntem foarte fericiți că aceste obiective sunt aliniate și împărtășite de Cristobal.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare