În timp ce 16 dintre cei 30 de suspecți urmăriţi în operațiunea de dare şi luare de mită desfășurată la punctul de frontieră Habur (între Turcia şi Irak), dar şi la unele adrese din Şanlıurfa, Osmaniye și Samsun la 3 ianuarie au fost reținuți și transferați la tribunal, ceilalți au fost eliberați sub control judiciar.

Parchetul din Silopi a demarat o anchetă cu privire la acuzațiile conform cărora vameșii de la Punctul de Frontieră Habur din districtul Silopi au facilitat trecerea contrabandiştilor în schimbul luării de mită.

Pe 3 ianuarie, echipele Direcției Provinciale de Securitate Anti-Contrabandă și Combatere a Crimei Organizate au efectuat operațiuni simultane la Punctul de Frontieră Habur și la unele adrese din Samsun, Şanlıurfa și Osmaniye.

În cadrul operațiunii au fost reținuți 8 funcționari publici care lucrau la punctul de trecere a frontierei și 22 de suspecți de contrabandă cu telefoane, ţigări şi droguri în timpul orelor de serviciu ale funcţionarilor publici pe care îi mituiseră, după cum s-a aflat, la frontiera Habur.

Suspecții au fost trimişi la Judecătoria Silopi după procedurile efectuate la Direcția de Securitate. În timp ce 16 dintre suspecți au fost arestați prin hotărâre judecătorească, ceilalți au fost eliberați cu o decizie de control judiciar.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare