De la 1 octombrie, Ucraina a introdus un sistem de detectare automată a încălcărilor normelor dimensionale și de greutate, Weigh-in-Motion (WiM). În ajunul introducerii sistemelor de cântărire din mişcare pe șosele, numărul celor care circulă cu suprasarcină a scăzut de aproape trei ori, până la 9%, anunţă serviciul de presă al Ministerului Infrastructurii din Ucraina (MIU).

Sistemul colectează acum date privind circulația mașinilor în peste 50 de locații din întreaga țară. Toate documentele de reglementare sunt concepute astfel încât să se evite cazurile în care eroarea statistică poate afecta activitatea transportatorilor de bună credință. „Scopul nostru principal nu este de a percepe amenzi, ci de a motiva transportatorii să respecte regulile în activitatea lor. Toată lumea va beneficia de acest lucru în cele din urmă“, declară Mustafa Nayem, viceministru al Infrastructurii din Ucraina.

Reamintim că sistemul WiM (Weigh-in-Motion) asigură monitorizarea non-stop a încărcăturii de transport pe șosea, fiind imposibil de ocolit.

În timpul perioadei de testare, din iunie 2021, au fost înregistrate 25.166 de încălcări ale normelor dimensionale și de greutate și s-au acumulat amenzi în valoare de 879,2 milioane grivne (UAH) (28 mil.euro). În timp ce sistemul era testat, nu au fost emise amenzi, iar mesajele au fost de tip avertisment.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare