Peste exact un an, pe 31 august 2023, va avea loc o schimbare pe drumurile suedeze: vor intra în vigoare normele care permit traficul permanent al ansamblurilor de 34,5 metri, constând dintr-un autotractor și două semiremorci de dimensiuni normale.

Vehiculele de acest tip circulă în Suedia de câțiva ani, dar numai pe bază de testare. De anul viitor, acestea vor putea circula permanent, fără restricții cantitative și fără termen. Ministrul suedez al Transporturilor a anunțat asta oficial săptămâna trecută, cu ocazia târgului Elmia Lastbil și a Nordic Trophy. Politicianul a argumentat acest lucru, printre altele, cu ecologia, deoarece ansamblurile mai lungi vor reduce emisiile de CO2 (și, prin urmare, consumul de combustibil) în întreaga industrie suedeză de transport cu aproximativ 4-6%.

Camioanele cu două remorci vor putea circula pe drumuri bine definite, acoperind majoritatea rutelor de lungă distanță ale Suediei. Un astfel de sistem de supraveghere e necesar pentru ca ansamblurile de 34,5 metri să nu rămână blocate într-o infrastructură nepotrivită. De asemenea, șoferii acestora vor fi limitați pe autostradă la 80 km/h, cu 10 km/h mai puţin decât în cazul camioanelor mai scurte, pentru a facilita depășirea acestora de către șoferii ceilalţi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare