HMRC (HM Revenue & Customs) din Marea Britanie a amânat introducerea noului său sistem de import/export în urma consultării cu industria de frontieră, ceea ce a dus la o mai mare incertitudine pentru companiile de transport de marfă, relatează Motor Transport.

Transportatorii care importă și exportă mărfuri au fost avertizați anul trecut că trebuie să treacă de la Sistemul guvernamental de gestionare vamală de import și export (CHIEF – Customs Handling of Import and Export Freight) la Serviciul de declarații vamale (CDS – Customs Declaration Service) până la 1 octombrie 2022, cu intenția ca serviciile să intre în funcțiune la 30 martie 2023.

Cu toate acestea, HMRC a spus că exportatorii vor avea acum timp până la 30 noiembrie să treacă la CDS, cu opt luni mai târziu decât anunțase anterior. „Am mutat termenul limită pentru a petrece mai mult timp cu industria pentru furnizarea și testarea funcționalității critice, precum și pentru a oferi sprijinul necesar ca declaranții să treacă la noul sistem. Timpul suplimentar oferă, de asemenea, companiilor și părților mai mult timp pentru a-și pregăti clienții și produsele software pentru termenul limită din noiembrie”, a declarat Sarah Hartley, responsabilul cu schimbările la frontieră la HMRC.

Richard Litchfield, MD al companiei de dezvoltare software Forward Solutions, a subliniat că schimbarea va fi întotdeauna agitată. „Sistemul și modul de lucru anterior erau în vigoare de mulți ani. Așadar, o fereastră de șase luni pentru toate companiile de transport de marfă pentru a face schimbarea a fost un termen limită optimist. Amânarea e o decizie sensibilă, deoarece oferă companiilor mai mult timp pentru a înțelege pe deplin noul sistem și pentru a permite o tranziție mai ușoară, oferind furnizorilor de servicii, comercianților și agenților să dezvolte sisteme și software care vor funcționa de la prima zi, mai degrabă decât o lansare tulbure.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare