În Bucovina, reconstrucția punctului de control (BCP) Dyakovtsy – Rakovets a fost finalizată, anunţă serviciul de presă al Agenției de Stat pentru Drumuri Auto din Ucraina (Ukravtodor) şi Serviciul de Frontieră de Stat. Punctul, deschis oficial vineri, 10 februarie, va ajuta în mod semnificativ la descărcarea punctului Porubne-Siret și la crearea de noi rute logistice între Ucraina și Uniunea Europeană.

Punctul de control este deschis non-stop. În prima etapă, va fi deschis pentru trecerea camioanelor și cisternelor goale, iar ulterior, în funcție de crearea infrastructurii necesare, pentru circulația altor tipuri de vehicule și mărfuri.

În prezent, punctul de control deservește și pietoni, mașini şi autobuze. Capacitatea BCP Dyakovtsy este de aproximativ 300 de vehicule și 1.500 de cetățeni pe zi. „Punctul de control are o intrare confortabilă și sigură. În 2021, am reparat drumul T-26-04 Cernăuți – Hertsa-Checkpoint – Dyakovtsy. 5 kilometri au fost restaurați de la zero, pentru că înainte de reparație era o suprafață cu pietriș. În mai puțin de patru luni au fost reparate 9 structuri artificiale și un pod de 36 de metri. De asemenea, carosabilul a fost extins, consolidat, au fost instalate două straturi de amestec de beton asfaltic, au fost consolidate marginile drumurilor și s-a finalizat gestionarea traficului”, precizează serviciul de presă al Agenției de Stat pentru Drumuri Auto din Ucraina.

Reamintim că în noiembrie 2022 a început să lucreze şi punctul de control auto Krasnoilsk la granița româno-ucraineană. Pe de altă parte, Polonia a închis punctul de trecere a frontierei cu Belarus, Bobrovniki – Berestovitsa, din 10 februarie, din motive de securitate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare