Autoritățile maghiare și române intenționează să dezvolte în comun infrastructura de frontieră, în special punctul de trecere a frontierei de la Csengersima, anunţă police.hu. Încă de la sfârșitul lunii mai, reprezentanții Ungariei și României au purtat consultări și au convenit să reorganizeze inspecția comună și să dezvolte infrastructura necesară.

Prin punctul de trecere a frontierei româno-maghiare de la Csengersima trec fluxuri importante de marfă, care au continuat să crească în ultimele luni ca urmare a războiului rusesc împotriva Ucrainei. Necesitatea dezvoltării infrastructurii existente a fost exacerbată de faptul că vehiculele grele care treceau odinioară granița de stat dintre Ungaria şi Ucraina folosesc acum în principal cel mai apropiat punct românesc de trecere a frontierei.

Ca urmare a reorganizării, este de așteptat ca linia de control la frontieră să se schimbe, procesarea pașapoartelor să fie mutată, iar camioanele să primească două benzi de trafic de marfă în loc de una, așa cum era înainte. Pentru verificarea vehiculelor va fi instalat un aparat mobil cu raze X, a cărui utilizare va accelera inspecția și, în același timp, va crește eficiența și siguranța. Va fi construit şi un nou gard care separă benzile de marfă de cele pentru pasageri.

Trecerea propriu-zisă la noul sistem va avea loc în timpul opririi camioanelor din weekend, astfel că lucrările tehnice nu vor interfera în niciun fel cu traficul.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare