În ultimele luni, polițiștii maghiari au primit mai multe sesizări conform cărora persoane necunoscute fură combustibil din camioane în mai multe parcări de pe autostrada M3. Ofiţerii poliției din Heves au început să colecteze date și să-i identifice pe presupușii făptuitori și vehiculele acestora, apoi au așteptat ocazia potrivită pentru a-i aresta: au fost prinși în flagrant în parcarea Kisaszonytér de pe autostrada M3 în zorii zilei de 22 septembrie.

Patru cetățeni români au spart rezervorul de combustibil al unui camion parcat acolo, al cărui șofer dormea în cabină. Bărbații prinși în flagrant și-au alimentat propriul vehicul cu o pompă concepută în acest scop, cu o succesiune de mișcări care fuseseră practicate de mai multe ori, remarcă Infostart.

Când erau fără combustibil, aceştia au trecut prin mai multe parcări pentru a găsi subiectul ideal, ei înșiși transportând mărfuri cu un autotractor. Cu un autovehicul, s-au oprit în așa fel încât celălalt camion să rămână ascuns faţă de victima aleasă, apoi au montat conducta pompei în rezervorul donator și au alimentat câteva sute de litri gratuit. Suspecții au „alimentat” cu o metodă similară pe întreg teritoriul Ungariei, precum și în mai multe țări vest-europene.

Cei patru autori au fost arestați și duși la sediul poliţiei, unde au fost audiați în calitate de suspecți pentru comiterea furtului. Un bărbat de 48 de ani și un cetățean român de 23 de ani au fost reținuți în urma audierilor, iar anchetatorii au inițiat și o cerere de arestare a acestora

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare