Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită autorităților române și instituțiilor europene urgentarea aderării României la spațiul Schengen. Intrarea în Schengen este o necesitate pentru industria transporturilor rutiere de marfă și persoane, contribuind la fluidizarea traficului de frontieră și la facilitarea călătoriilor pasagerilor români în spațiul european.

În contextul discuțiilor de săptămâna aceasta din Parlamentul European despre aderarea României la spațiul Schengen, UNTRR solicită instituțiilor europene să accelereze intrarea României – Stat Membru al UE din 2007, în spațiul Schengen de liberă circulație.

Totodată, UNTRR face apel la autoritățile române să trateze cu prioritate intrarea României în Schengen, având în vedere că aceasta este o necesitate atât pentru transportatorii rutieri și conducătorii auto români, cât și pentru pasagerii și clienții acestora.

Rezultatul direct al eliminării controalelor de frontieră cu Statele Membre UE vecine României este creșterea fluidității traficului trans-frontalier, cu beneficii atât pentru transportatorii rutieri români, cât și din UE:

– Eliminarea timpilor mari de așteptare la frontierele interne UE pe cale rutieră și astfel reducerea costurilor și a întârzierilor în lanțurile de aprovizionare;

– Eliminarea abuzurilor și timpilor nejustificați de așteptare la controlul pașapoartelor pentru autocare;

– Evitarea depășirii timpilor de conducere ai conducătorilor auto, strict reglementați în UE – depășirea acestora, din cauza timpilor de așteptare în coadă la trecerea frontierei, este sancționată de autoritățile europene de control;

– Posibilitatea ameliorării crizei de conducători auto profesioniști prin angajarea şi din țări terțe UE și utilizarea acestor conducători auto în curse internaționale, similar firmelor din țări Schengen. În acest moment conducătorii auto angajați din țări terțe nu pot lucra în UE mai mult de 90 de zile într-un interval de 180 de zile.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare