India pare a fi o nouă ţintă pentru multinaționalele de transport și logistică, potrivit celor mai recente analize și acțiuni. În ceea ce privește platformele, valoarea activelor este de așteptat să se dubleze de la 13,5 miliarde de euro în 2021, la 3,2 miliarde de euro în 2027, cu digitalizarea progresivă care va avea loc și cu sprijinul programelor guvernamentale. Guvernul a elaborat deja un plan de dezvoltare a infrastructurii rutiere, care prevede 2.000 km de autostrăzi și 6.000 km de drumuri de stat, precum și modernizarea legăturilor rutiere și feroviare cu porturile.

În logistică, India a alocat circa 356 de milioane de euro pentru noi parcuri logistice și intermodale. Mai mult, Guvernul a înființat o Divizie de Logistică în cadrul Departamentului de Comerț, cu scopul de a coordona dezvoltarea integrată a sectorului cu intervenții administrative și tehnologice și cu obiectivul de reducere a costurilor de logistică ce sunt încă ridicate în India.

Pe partea operațională, două știri importante privesc conexiunile internaționale. Compania aeriană Amazon Air a anunțat la începutul anului introducerea unei legături între mai multe orașe indiene – inclusiv Hyderabad, Bengaluru, Delhi și Mumbai. Debutul a avut loc pe 23 ianuarie de pe aeroportul Hyderabad, care ar trebui să devină hub național.

Câteva zile mai târziu, a apărut o altă mişcare importantă pentru transportul containerizat: compania germană Hapag-Lloyd a achiziționat 35% din compania indiană JM Baxi Ports & Logistics Ltd., cu opțiunea de a majora cota cu 40% prin creșterea capitalului. Compania, care are 5.600 de angajați și mută 1,6 milioane TEU/an, gestionează terminale de containere şi oferă servicii feroviare și de logistică.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare