XPO Logistics şi Tesco au reînnoit contractul pe mai mulți ani pentru distribuţia de combustibil către stațiile de alimentare Tesco din Marea Britanie, anunţă Logistics Manager.

XPO desfășoară o flotă de cisterne dedicată și 350 de șoferi special instruiți pentru a încărca la terminalele naționale din Marea Britanie combustibil și a-l distribui către cele peste 500 de stații de alimentare Tesco pentru consumatori și centre regionale de distribuție. Peste 150 de șoferi sunt expediați doar de la depoul XPO Thurrock, Essex, care asigură gestionarea centralizată a activităților de transport. Alte 18 depozite din afara bazei asigură capacitatea de livrare la nivel național. Șoferii companiei și rețeaua de subcontractanți furnizează aproximativ șase miliarde de litri de combustibil pentru Tesco pe an.

Reînnoirea urmează anunțului din aprilie a unui nou acord între cele două companii, în temeiul căruia XPO este responsabilă de distribuția la temperatură controlată a alimentelor refrigerate pentru Tesco.

Cele două companii colaborează, de asemenea, la dezvoltarea unui plan pentru soluții de transport neutre și cu emisii negative de carbon care sprijină obiectivele de sustenabilitate ale Tesco. În 2009, Tesco a devenit prima companie la nivel global care și-a propus ambiția de a deveni zero emisii de carbon până în 2050 și este pe cale să ajungă la zero în operațiunile grupului până în 2035 și pe întreg lanțul de aprovizionare până în 2050.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare