Producția de carne de vită din UE în primele cinci luni ale anului a rămas stabilă, potrivit celui mai recent raport Eurostat. A existat o ușoară creștere de 0,2% față de cifrele raportate pentru aceeași perioadă a anului trecut și, de asemenea, s-au înregistrat scăderi mari în mai multe țări, cum ar fi Irlanda, Germania și Suedia.
Până la sfârșitul lunii mai au fost produse 2,7 milioane de tone de carne de vită în UE. Producția a fost limitată în primele două luni ale anului, în special în ianuarie, dar acest lucru a fost compensat de creșterea producției din martie până în mai.

Privind datele pe țări, Spania a arătat cea mai mare creștere efectivă a producției de carne de vită (+17.000 tone), urmată de Franța (+10.000 t) și Portugalia (+3.000 t). Italia și Polonia au crescut, de asemenea, producția.
Pe de altă parte, producția a scăzut în principal în Irlanda (-17.000 tone), Germania și Suedia (ambele -5.000 t). Olanda și Belgia au produs, de asemenea, mai puțin de la an la an.
„Un total de 9,2 milioane de capete de bovine au fost procesate în primele cinci luni, în creștere cu 0,8% față de aceeași perioadă a anului trecut. În mod surprinzător, Spania a fost motorul (+63.000 de capete), urmată de Italia (+31.000 de capete) și Franța (+23.000 de capete). Declinuri s-au înregistrat în Irlanda (-43.000 de capete), Turcia (-20.000 de capete) și Suedia (-17.000 de capete)”, a comentat Hannah Clarke, analist AHDB.
Comisia Europeană prognozează că producția de carne de vită va scădea cu 1,4% pe întreg 2021, determinată parțial de o turmă de vaci în scădere. În consecință, se preconizează că importurile de carne de vită din UE vor crește cu 8% pe ansamblu. Potrivit datelor Eurostat, importurile de carne de vită din UE pentru ianuarie-mai au scăzut cu 19% de la an la an. CE se așteaptă ca importurile să crească pentru a doua jumătate a anului, în parte datorită creșterii activității serviciilor alimentare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut