O amendă de 100 de milioane de euro a fost aplicată de către Parchetul din Hanovra furnizorului din domeniul auto Continental în legătură cu manipularea emisiilor, relatează presa germană de specialitate care citează autoritatea de aplicare a legii. Procedura de neglijență a obligației de supraveghere a fost îndreptată împotriva Continental AG și a altor companii din grup.

Grupul a anunțat că nu va ataca această decizie, fiind în interesul acesteia ca procesul să se încheie. Pentru exercițiul financiar 2024, amenda nu va genera nicio sarcină suplimentară semnificativă asupra câștigurilor datorită provizionului creat. Potrivit parchetului, plata ar trebui efectuată în termen de șase săptămâni către statul Saxonia Inferioară.

Anchetatorii susțin că, de la jumătatea lui 2007, mai mult de 12 milioane de unități de control al motorului sau software-ul corespunzător au fost livrate de fosta divizie de propulsie Continental producătorilor auto din țară și străinătate, inclusiv Grupului Volkswagen pentru motorul diesel EA 189. Producătorii de automobile au folosit dispozitivele corespunzătoare de control al motorului în vehiculele lor, au obținut aprobări oficiale și le-au comercializat. Potrivit procurorilor, vehiculele echipate au emis mai mulți oxizi de azot în timpul condusului decât era permis de cerințele de reglementare.

Cuantumul amenzii este format dintr-o parte de penalizare și o taxă. Astfel, contravenția administrativă a fost stabilită la 5 milioane de euro, iar restul de 95 de milioane de euro sunt destinate pentru a elimina beneficiile economice sau cheltuielile economisite. Procesele împotriva firmelor afectate s-au încheiat legal cu plată, însă parchetul a subliniat că cercetările penale împotriva foștilor angajați Conti nu au fost afectate de acest lucru.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut