Lanțul american de supermarketuri Walmart plănuiește să-și automatizeze majoritatea depozitelor în următorii trei ani, scrie Retail Detail. În acest mod, potrivit analiştilor, costurile companiei se vor reduce cu 20%.

Walmart şi-a propus ca, în trei ani, marea majoritate a magazinelor Walmart să fie deservite de depozite automate, pentru că majorarea continuă a inflaţiei pune o presiune serioasă asupra vânzărilor și marjelor gigantului retailer, forțându-l să reducă personalul și să caute modalități de a economisi în logistică și livrarea mărfurilor către magazine. Walmart a mai menționat că este pregătit să „facă următorul pas” în programul de automatizare a producției și serviciilor de depozitare.

În martie 2023, lanțul a concediat peste 3.000 de lucrători din depozit din cauza tranziției către ridicarea comenzilor complet automatizată. În viitor, compania va trece la automatizarea magazinelor de distribuție și retail. După ce va atinge aprovizionarea automată a 65% din punctele de vânzare cu amănuntul până în 2026, costurile companiei (conform previziunilor analiștilor) vor fi reduse cu 20%.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare