La numai câteva ore după încheierea ședinței Consiliului de Supraveghere a Deutsche Bahn, care a atribuit Consiliului de Administrație sarcina de a evalua vânzarea DB Schenker, ies la iveală numele posibililor candidați la preluare. Nimic oficial (decizia de a se vinde încă nu a fost oficializată), ci doar zvonuri din surse anonime care apar în unele ziare germane. Primul zvon se referă la Deutsche Post, care ar fi interesată să cumpere, chiar dacă este deja prezentă în transport și logistică prin subsidiara multinațională DHL.

Gigantul logistic ar putea trece din mâinile căilor ferate în cele ale oficiilor poștale germane, evitând astfel să cadă pradă multinaționalelor străine, ale căror nume ar putea fi diferite: de la giganții transportului maritim de containere, care investesc enormul profit obținut până acum, până la concurenții care vor să crească cu achiziții de miliarde de dolari.

Deși ambele operează în logistică 3PL, DB Schenker și DHL pot produce sinergii importante: DB Schenker este deosebit de puternică în intermodalitatea terestră și transportul rutier pe distanțe medii și lungi, iar DHL are o flotă de avioane cargo și o rețea de transport aerian global, precum și distribuție last mile. Dar, după cum notează Trasporto Europa, suntem încă în preliminariile unui joc aşteptat.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare