O operațiune internațională de poliție coordonată de Eurojust a scos la iveală săptămâna aceasta o organizație internațională care a furat 420.000 de euro prin clonarea cardurilor de credit pentru realimentare în transportul rutier. În timpul operațiunii au fost arestate 11 persoane: 7 în România, 3 în Belgia și una în Austria.

Potrivit anchetatorilor, suspecții au folosit diverse tehnici pentru a obține informațiile înscrise pe benzile magnetice ale cardurilor de combustibil și codurile PIN aferente. Cu aceste date, au produs alte carduri pentru a achiziţiona combustibil, dar şi pentru a obține rambursarea taxei rutiere în Belgia pentru distanţele parcurse.

Ancheta a fost demarată de poliția belgiană, iar mai apoi a fost extinsă în alte șase țări europene. Eurojust declară că a implicat 83 de companii de transport rutier de marfă, cu o flotă totală de 163 de vehicule industriale.

Pe lângă arestări, autoritățile au confiscat şi bunurile a 21 de persoane fizice și juridice și au blocat 90 de conturi bancare. Între bunurile reţinute au fost menţionate telefoane mobile, computere, carduri de credit, dar și patru arme.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare