În Austria Superioară a fost înfiinţat un nou punct de control pe B148, Altheimer Straße (districtul Ried im Innkreis), cu focus pe camioanele care încearcă să evite plata taxei de drum. Guvernul austriac consideră că intensificarea traficului de camioane pe drumurile de stat din zonă este cauzată de întârzierile în construcția unei extinderi a autostrăzii germane A94, pentru conectarea cu autostrada austriacă A3.

Austria introduce verificări ale camioanelor în districtul Ried im Innkreis, pentru a identifica şi scoate din trafic într-o manieră țintită pe cei care vin din Germania şi evită taxa de drum. Astfel, pe B148, Altheimer Straße, în direcția Braunau am Inn, a fost instalată o stație de control pentru camioane, dar a fost construită şi o zonă de parcare pentru camioanele trase pe dreapta, cărora li se verifică şi starea tehnică.

Departamentul de transport din Austria Superioară dă vina pe întârzierea construirii extinderii de aproximativ 50 de kilometri între autostrada germană A94 și cea austriacă A3, ceea ce face ca ruta prin B148, de la Linz la München, să fie sugerată ca cea mai rapidă rută, absorbind astfel un volum mare de trafic.

Deşi camioanele care nu plătesc taxele de drum sunt identificate în mod obișnuit şi în timpul controalelor regulate rutiere, noul punct de control va oferi Poliției oportunități mai bune de a efectua verificări, după cum afirmă Departamentul de trafic din Austria Superioară. Cu toate acestea, doar extinderea infrastructurii de pe partea germană a Văii Inn va avea o contribuție considerabilă la scăderea traficului. Mai sunt practic de construit aproximativ 20 km de autostradă, astfel încât varianta de traseu prin A94 să reprezinte alternativa mai rapidă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare