Prețul barilului de țiței a crescut cu încă 4,9% luni, 28 februarie, la 98,7 dolari (preț oficial Brent). Această nouă scumpire, legată în special de războiul din Ucraina, exacerbează o situație care se agravase deja din 1 decembrie 2021, determinând Asociaţia belgiană de Transport şi Logistică UPTR să tragă un semnal de alarmă.

Potrivit lui Ronald Tiebout, consilier juridic și purtător de cuvânt al UPTR, creșterea actuală a sectorului transporturilor se află sub presiunea noului preț record al motorinei la pompă, notează transportmedia.be. „În fiecare lună, prețul majorat al energiei costă sectorul transporturilor încă 50 de milioane de euro. Iar creșterea prețurilor nu poate fi absorbită pe deplin de companii.”

Pentru a evita ca aceste costuri suplimentare să fie transferate consumatorului, UPTR îi propune guvernului federal să reducă accizele la pragul minim european. „În acest fel, se poate găsi între timp o soluţie pentru creşterea preţurilor la carburanţi”, a precizat Ronald Tiebout.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare