Compania italiană de transport Germani Trasporti a reușit să recruteze cei 50 de șoferi noi pe care îi căuta potrivit unui anunţ de angajare publicat la sfârşitul lunii iunie. Succesul atragerii de şoferi a fost oferta unor condiții de muncă extrem de atractive, potrivit Brescia Today.

În ciuda deficitului acut de șoferi care se observă în multe țări europene, Italia și-a dat seama cum să atragă noi specialiști. Germani Trasporti a publicat un anunţ de posturi vacante de şoferi la sfârșitul lunii iunie, iar în numai o lună deja au fost identificați și selectați cei 50 de șoferi noi care vor pleca în curând în curse. Dintre toți cei angajați, 30% sunt rezidenți în Brescia (provincia în care își are sediul transportatorul), restul fiind din alte provincii, în principal din sudul Italiei. Potrivit unora dintre şoferii din alte provincii, salariul de 3.500 de euro net este un stimulent suficient pentru a se muta în altă regiune a țării, comparativ cu slujba anterioară, la care câștigau jumătate din sumă.

Germani Trasporti plănuiește acum să repete anunţul, astfel încât alți 50 de șoferi să se angajeze din decembrie până în ianuarie, notează Logist Today.

Reamintim – după cum am scris AICI – că viitorilor angajați li s-a oferit un salariu mare, între 2.800 şi 3.500 de euro pe lună (plus al 13-lea și al 14-lea salariu), dar şi un bonus de 5.000 – 6.000 de euro la angajare. De asemenea, li s-au pus la dispoziție camioane noi, cu echipamente de ultimă generație pentru confort și siguranță.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare