Iarnród Eireann și XPO Logistics au lansat un nou serviciu feroviar de marfă între Ballina, Co Mayo și Waterford. Frecvenţa va fi la început săptămânală, iar după 8 săptămâni, de două ori pe săptămână. Noua linie va oferi industriei irlandeze un mod mai verde și mai eficient de transport de marfă între vestul și sud-estul țării, cu potenţialul de a scoate de pe şosea 5.000 de camioane pe an, cu scăderea congestiei rutiere și reducerea a 75% a emisiilor per unitate.

Noul serviciu vine în timp ce Iarnród Éireann finalizează o nouă strategie națională de transport feroviar de marfă pentru a identifica oportunitățile de creștere și investiții. „Rețeaua feroviară are un rol esențial de jucat în transformarea modului în care transportăm oameni și mărfuri în vederea realizării unor emisii nete zero. Acest serviciu oferă o opțiune practică și durabilă pentru companiile din ambele părți ale țării care doresc să mute bunuri pentru piețele interne și de export. Pe măsură ce examinăm potențialul de a crește utilizarea rețelei pentru transportul de marfă, este potrivit ca acest nou serviciu să ofere o soluție imediată pentru deplasarea mărfurilor între aceste locații cheie”, a salutat ministrul Transporturilor, Eamon Ryan, noul serviciu. „Sectorul transporturilor de marfă, logistică și distribuție din Irlanda joacă un rol critic în economia noastră și acest nou serviciu va conecta în mod durabil firmele din vestul Irlandei la Portul Waterford și în continuare la piețele de export. Lanțurile noastre de aprovizionare sunt rezistente și, prin adăugarea de noi oferte de transport feroviar în industrie, putem continua să susținem comunitățile locale și obiectivele climatice.”

Noul serviciu de transport feroviar de marfă între Ballina și Waterford se adaugă operațiunilor de transport feroviar de marfă existente, care includ: traficul de containere de la Ballina la portul Dublin, de lemn de celuloză de la Ballina și Westport până la portul Waterford şi de minereu de zinc de la minele Tara din Navan până la portul Dublin.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare