Cei cinci șoferi au lucrat pentru aceeași firmă de transport care a furnizat servicii unei platforme de vânzări online. Aceștia au furat obiecte în valoare de peste 130.000 de euro prin ruperea sigiliului original și reconstruirea acestuia ulterior.

Agenții Mossos d’Esquadra de la secția de poliție Mollet del Vallés, din Spania, au reținut cele cinci persoane de naționalitate română în perioada 14-16 iunie, pentru mai multe furturi ale mărfurilor pe care le transportau.

Poliția a primit mai multe plângeri în luna mai de la o companie de vânzări online care a raportat că s-a umblat la marfă pe traseul de livrare, iar pierderile totale înregistrate au fost de până la 130.000 de euro.

Modul de operare a fost întotdeauna același. Sigiliul pe care firma de distribuție l-a plasat pe remorcă a fost înlăturat pentru a ajunge la marfă și apoi a fost pus la loc, fără a lăsa urme. Cutiile care conțineau obiectele au fost, de asemenea, repoziționate astfel încât, în momentul descărcării, să nu se vadă, cu ochiul liber, că au fost manipulate. S-a mai descoperit că rutele efectuate de cei cinci transportatori durau mai mult decât trebuia, deoarece aceștia făceau opriri nejustificate și ocoliri deliberate care nu aveau legătură cu rutele stabilite de distribuitor.

În plus, în una dintre perchezițiile pe care agenții le-au făcut la cabina unuia dintre transportatori, au fost găsite sigilii modificate. În cele din urmă, după identificarea șoferilor care au făcut aceste rute, aceștia au fost opriți de agenți.

Cei cinci şoferi au fost eliberați după ce au depus declarații la secția de poliție, având obligația de a se prezenta în fața judecătorului atunci când sunt chemați.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare