Potrivit noilor reguli de trecere a frontierei, intrate în vigoare pe 15 iunie ca parte a unui proiect pilot de control comun de vamă și frontieră, la punctele de la granița dintre Moldova și România transportatorii de marfă sunt inspectaţi de echipe mixte doar în punctele româneşti, anunţă Newsmaker.

În vederea inspectării comune a mărfurilor, containere modulare și echipamente ale polițiștilor de frontieră și ale vameșilor moldoveni au fost amplasate la punctele de control românești situate la granița cu Moldova. Astfel, vehiculele grele care pleacă din Moldova vor fi controlate doar pe teritoriul României. „Comisia Națională pentru Situații de Urgență a luat anumite decizii care ne permit reglementarea şi facilitarea activităţii acestor grupuri mixte. Prin derogare de la actele normative, este permisă plasarea comună a grănicerilor și vameșilor moldoveni pe teritoriul României, dar şi utilizarea sistemelor contabile și a echipamentelor de verificare la punctele de control din România”, a declarat Ministrul de Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco. În urma măsurilor suplimentare adoptate de polițiștii de frontieră și vameși, cozile de camioane la frontiera moldo-română au fost reduse de trei ori. Acum este nevoie de aproximativ 14 minute pentru a verifica un camion, după cum declară minstrul moldovean.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare