Ford a decis să suspende producția în perioada 6-17 noiembrie la fabrica sa din Gölcük, însă activitatea va continua la fabricile din Yeniköy și Eskişehir.

Următoarele declarații au fost incluse în declarația făcută de Ford către Public Disclosure Platform (KAP): „După cum se menționează în raportările noastre semnificative din 14 aprilie 2021 și 11 mai 2021 și, cel mai recent, în raportul nostru anual, care a fost anunțat publicului la 27.10.2021, există dificultăți și reduceri de producție în industria auto din întreaga lume din cauza dificultăţilor globale în aprovizionarea cu semiconductori. În timp ce continuăm să lucrăm la minimizarea efectelor acestei crize globale, cu măsurile luate de unul dintre partenerii noștri principali, Ford Motor Company, și cu planurile pe care compania noastră le-a făcut cu furnizorii săi, s-a decis să suspendăm producția la uzina noastră din Gölcük între 6-17 noiembrie. Producția va continua la fabricile Yeniköy și Eskişehir.”

Din cauza întreruperii producției, se preconizează că va exista o scădere cu aproximativ 18.000 de unități (în principal din export) a producției totale și a vânzărilor pentru 2021.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare