Producătorul francez de lactate Danone a selectat aproximativ 20 de candidaţi pentru activele sale rusești. Lista include cele mai mari exploatații agricole rusești, fonduri de investiții arabe și chineze, transmite 1Prime.ru.

Alți concurenți pentru activele rusești ale Danone includ Russian Railways, Rusagro, Rostec, Cherkizovo, Komos Group, Progress, EkoNiva, Tkachev Agrocomplex, Damate și Steppe. „Principalele condiții pentru francezi sunt o opțiune de răscumpărare pe 5-10 ani, precum și menținerea unui pachet de blocare. Primii candidați pentru afacerea Danone sunt Cherkizovo și Renna, precum și EkoNiva. Ei sunt chiar în fruntea listei, deoarece, potrivit francezilor, vor putea să respecte termenii acordului și să returneze bunul fără probleme în acești 5-10 ani”, spune unul dintre interlocutorii publicaţiei. Potrivit sursei, citată de Retail.ru, suma de achiziție poate fi nominală, dar „investiția trebuie să fie uriașă”.

Danone și-a anunțat intenția de a transfera controlul operațional al afacerii cu produse lactate proaspete și produse pe bază de plante din Rusia în octombrie 2022. Ulterior, Danone a inclus o opțiune de răscumpărare în tranzacție pentru a transfera controlul asupra afacerii rusești.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare