Deutsche Post își întrerupe activitatea națională în Rusia, afectând astfel expedierile și transporturile în interiorul țării.

Grupul de logistică Deutsche Post nu își va continua afacerile naționale în Rusia. „Am luat această decizie săptămâna trecută”, a declarat directorul general Frank Appel într-o conferință telefonică în care a prezentat cifrele trimestriale.

CFO Melanie Kreis a explicat că decizia ar duce la ajustări de valoare în trimestrul al treilea al acestui an. Dimensiunea corespunde ajustării valorii din primul trimestru. La acel moment, așteptările mai scăzute ale afacerilor din Rusia au dus la deprecieri de 30 de milioane de euro.

Decizia care a fost luată acum se referă inițial la afacerile naționale din Rusia, adică transporturile și expedițiile în interiorul țării. 

În prezent, este în curs de elaborare un plan social pentru angajații afectați de decizie. Appel a mai spus că există încă obligații contractuale în afacerile de import și export. Înainte de izbucnirea războiului din Ucraina și a sancțiunilor ulterioare împotriva Rusiei, Deutsche Post a generat 1% din vânzările sale totale în Rusia. 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare