Între primele companii de transport rutier de marfă care a primit Certificatul de Transportator Verde de la partenerul DHL este Girteka Logistics. Cu ajutorul acestuia, compania germană de logistică  îşi clasifică subcontractanții din punct de vedere al sustenabilităţii, sporind în acelaşi timp şi transparența din spatele obiectivelor sale.

După ce a chestionat peste 600 de parteneri din Germania, Belgia, Spania și Olanda cu privire la performanța lor în materie de sustenabilitate, DHL a desemnat Girteka Logistics drept una dintre primele companii certificate. „Faptul că suntem între primele companii de transport cu acest certificat, ne încurajează să continuăm să ne concentrăm mai mult pe tehnologiile alternative de propulsie în viitor”, a declarat Pavel Kveten, COO al filialei europene Girteka Logistics. „Decarbonizarea rutelor comerciale și a lanțurilor de aprovizionare este un efort comun care ar trebui să se bazeze pe transparență și colaborare. Certificatul ne va permite să aplicăm criterii uniforme și transparente în cooperarea cu transportatorii noștri, iar abordarea ne aduce cu un pas mai aproape de obiectivul nostru ambițios de transport cu adevărat neutru din punct de vedere climatic“, a adăugat Andreas Mündel, Senior Vice President DHL pentru Strategie și Programe Operaționale.

Girteka Logistics s-a orientat continuu spre sustenabilitate, operând o flotă foarte tânără de camioane cu motoare diesel Euro 6. În plus, compania, împreună cu partenerii săi, a căutat să utilizeze biocombustibil HVO și soluții intermodale. De asemenea, împreună cu alți membri ai European Clean Trucking Alliance (ECTA), a salutat pachetul legislativ „Fit for 55” al CE, care își propune să reducă emisiile blocului cu cel puțin 55% până în 2030, comparativ cu 1990.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare