DHL Supply Chain a dezvoltat un portofoliu imobiliar sustenabil de 400.000 m2, pentru a sprijini cerințele de creștere ale clienților pe șase piețe europene. Situate în zonele logistice centrale, toate locaţiile vor beneficia de conexiune de transport multimodal, concepută pentru a servi clienții din diferite sectoare.

Toate clădirile vor avea specificații tehnice moderne, care reflectă un concept de campus și vor deveni centre critice pentru DHL Supply Chain și clienții săi. Cele 14 unități, construite pe 10 site-uri de dezvoltare, sunt situate pe piețele majore de logistică din Germania, Olanda, Suedia, Finlanda, Italia și Polonia. Toate clădirile vor îndeplini criteriile cheie de sustenabilitate, cum ar fi BREEAM Excellent și EPC A, vor fi conforme cu taxonomia UE și vor fi supuse unei evaluări CRREM (Carbon Risk Real Estate Monitor). „Dezvoltarea a 400.000 m2 de depozite neutre de carbon este un pas strategic important, deoarece ne propunem să răspundem cererii tot mai mari pentru un spațiu de depozitare mai durabil pe piețele strategice. Conectivitatea sau apropierea de piețele cheie de vânzări ne ajută să îmbunătățim timpii de livrare pentru clienți”, spune Hendrik Venter, CEO DHL Supply Chain EMEA.

Pentru o primă tranșă din acest portofoliu de depozite de 400.000 m2, DHL Supply Chain a găsit deja un investitor și un partener strategic. Allianz Real Estate, acționând în numele mai multor companii ale Grupului Allianz, și DHL Supply Chain au încheiat un contract de cumpărare pentru vânzarea primei jumătăți a portofoliului. Prevăzute să fie finalizate între T1 2023 și T1 2024, depozitele vor reprezenta una dintre cele mai mari achiziții ale Allianz Real Estate din sectorul logistic, în ceea ce privește suprafața brută închiriabilă, până în prezent.

DHL Supply Chain va ocupa cel puțin 85% din facilitățile dezvoltate pentru Allianz Real Estate pe contracte de închiriere pe termen lung după finalizare. „Putem oferi oportunități eficiente de creștere, cu depozite care nu numai că sunt situate pe piețele de bază și îndeplinesc nevoile clienților noștri, ci și care îndeplinesc cele mai înalte criterii ESG și de sustenabilitate. Acest lucru ne permite să creăm oportunități de afaceri compatibile cu foaia noastră de parcurs pentru sustenabilitate, care urmărește să facă fiecare aspect al lanțului de aprovizionare mai sustenabil, inclusiv proprietățile noastre imobiliare”, spune Joe Mikes, Global Head of Real Estate Solutions la DHL Supply Chain.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare