Operatorul portuar şi terminal din Dubai investește aproximativ 350 de milioane de euro într-o nouă dană, a patra, în London Gateway Logistics Hub.

DP World vrea să-și consolideze prezența în Marea Britanie şi va începe să lucreze la o nouă dană la centrul logistic London Gateway în octombrie, cu scopul de a crește reziliența lanțului de aprovizionare și de a crea mai multă capacitate pentru cele mai mari nave din lume, a anunțat compania într-un comunicat de presă

DP World investește 300 de milioane de lire sterline (aproximativ 350 de milioane de euro) pentru asta, după alte două miliarde de lire sterline investite în Marea Britanie în ultimii zece ani. „Ca pilon central al Thames Freeport (zonă economică din Regatul Unit), cea de-a patra dană va permite mai multor clienți să beneficieze de porturi și logistică de clasă mondială. Această investiție arată că avem ambiția și resursele necesare pentru a stimula creșterea economică, pentru a sprijini afacerile, pentru a crea locuri de muncă și pentru a îmbunătăți standardele de viață“, a declarat sultanul Ahmed Bin Sulayem, președinte și CEO al DP World.

În primele șase luni ale lui 2021, London Gateway a obținut un randament record de 888.000 TEU, potrivit DP World. Se preconizează că noua dană va crește capacitatea cu o treime. Finalizarea sa coincide cu livrarea unui nou val de nave cu capacitate de 24.000 TEU, în 2023/2024, care urmează să fie operate între Asia și Europa.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare