Multinaționala arabă DP World crește în Africa atât în activitatea sa tradițională de gestionare a terminalelor de containere, cât și în logistica terestră, ca parte a programului său Gateway to Africa. În acest sens, la 8 iulie 2021, a semnat un acord pentru achiziționarea întregului capital al companiei sud-africane Imperial Logistics, pentru un preț total de 158 de milioane de euro.

Imperial Logistics a fost înfiinţată în 1948 la Johannesburg și de-a lungul timpului a crescut mai întâi în Africa și apoi în Asia și Europa, tot prin achiziționarea altor companii. În Europa, are sediul în Germania, de unde controlează companiile de transport și logistică specializate  în transportul chimic și auto, cu sucursale în toată țara. „Imperial are o prezență semnificativă în Africa, o piață în care comerțul se aşteaptă să crească la peste două ori în PIB, datorită creșterii populației, urbanizării accelerate și creșterii clasei de mijloc“, explică Sultan Ahmed Bin Sulayem, președinte și CEO al grupul DP World. „Afacerea Imperial completează puternic amprenta DP World în Africa și Europa și ne va permite să oferim o soluție complet integrată end-to-end pentru proprietarii de marfă pe o piață mai largă.”

În Somalia, DP World a început pe 24 iunie activitatea noului terminal de containere din portul Berbera, care are 400 de metri de chei la o adâncime de 17 m, fiind echipat cu trei macarale pentru nave. Capacitate actuală de 500.000 TEU pe an va creşte la două milioane TEU odată cu începerea celei de-a doua faze, care prevede extinderea cheiului la 1.000 m și instalarea a încă șapte macarale la țărm. DP World dorește să reproducă în Berbera modelul zonei libere Jebel Ali din Dubai, cu scopul de a atrage investiții pentru activități logistice, industriale și comerciale. Pentru a face acest lucru, compania Emeratin va investi în modernizarea autostrăzii de la Berbera la Wajaale.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare