În Ungaria, Biroul Guvernamental Județean Szabolcs  Szatmár  Bereg, din Ungaria, a amendat Tesco cu 300.000 HUF (740 de euro) pentru că nu a stocat două produse la preț oficial într-unul dintre magazinele sale din Szabolcs. Este vorba despre zahăr și ulei de gătit.

Potrivit deciziei biroului guvernamental din Szabolcs, Tesco nu a păstrat zahăr sau ulei de gătit în niciunul dintre magazinele sale. Lanțul de magazine s-a apărat spunând că, deși a comandat produsele, acestea nu au ajuns în depozite și, prin urmare, nu a putut livra cantități suficiente în toate magazinele sale. În rest, a justificat situația din aprilie cu cumpărarea de panică la acea vreme.

Potrivit vg.hu , incidentul a avut loc pe 27 aprilie, când biroul guvernamental a efectuat o inspecție oficială la fața locului, la magazinul din Mátészalka, pe baza unui raport de interes public. Apoi a fost dezvăluit că Tesco nu avea în stoc două dintre cele șase produse cu preț oficial.

Conform constatărilor, în ziua inspecției nu erau disponibile nici documentele care să ateste cantitatea medie de stoc. Acest lucru este important pentru că legea obligă comerciantul să păstreze cel puțin cantitatea medie zilnică pentru ziua dată a săptămânii din anul 2021 a produselor vândute în 15 octombrie 2021, la prețuri oficiale din luna februarie a acestui an.

Anterior, potrivit Infostart, Aldi și Lidl au primit o penalizare similară.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare