Incidentul provocat de nava-container Ever Given a arătat că extinderea Canalului Suez inaugurată în 2015 nu este suficientă pentru siguranța tranzitului navelor de ultimă generație. Ca urmare, guvernul egiptean a decis să înceapă noi lucrări pentru lărgirea canalului cu o a doua bandă realizată în ultimul deceniu, fără să afecteze secțiunea sudică dintre lacul Amaro și Marea Roșie, blocată de Ever Given.

Primele lucrări începute la 17 mai 2021 includ extinderea intrării sudice cu 40 de metri spre malul estic al Sinaiului și excavarea fundului mării pentru a îl aduce de la 20 la 22 de metri.

În același timp, a doua bandă inaugurată în 2015 va fi prelungită cu aproximativ zece kilometri, mărind astfel capacitatea canalului. Aceste lucrări ar trebui finalizate în termen de 24 de luni. Apoi, guvernul are în plan extinderea benzii a doua cu încă treizeci de kilometri.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare