Garda Financiară din Italia a descoperit o nouă fraudă fiscală efectuată de un grup de companii de transport, ca urmare a unei investigații privind emiterea de facturi false. În timpul cercetărilor, Garda Financiară din Vallo della Lucania a urmărit un grup de companii care, din 2014 până în 2016, ar fi inclus în buget costuri ridicate pe care aparent le-au facturat pentru transporturi efectuate pentru Poşta Italiană. Agenţii au constatat însă că majoritatea facturilor priveau servicii care nu au fost realizate niciodată.

Cu ajutorul acestor facturi false, grupul a reușit să încaseze sume pentru costuri fictive, deducând astfel TVA aferent și impozitul pe venit, cu o evaziune de aproximativ jumătate de milion de euro. Biroul de Finanțe a depus o plângere penală pentru infracțiuni fiscale care implică închisoarea de până la șase ani. Cei care fac obiectul anchetei sunt directorii grupului și ai altor cinci companii implicate în fraudă. Procurorul din Vallo della Lucania a dispus, de asemenea, sechestrarea bunurilor firmelor și a reprezentanţilor legali, inclusiv unsprezece vehicule, pentru o sumă totală de 490.000 de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare